Πυρασφάλεια στην εξοχική κατοικία

Η συγκεκριμένη κατηγορία δημιουργήθηκε αποκλειστικά για όσους διαθέτουν εξοχική κατοικία, μόνιμη κατοικία ή οποιοδήποτε άλλο κτήριο σε απομακρυσμένη περιοχή κοντά σε δάσος, ή περιοχές με έντονη βλάστηση και ανεκμετάλλευτες εκτάσεις με ξερόχορτα, εγκαταλελειμμένα κτήρια κ.λ.π.

Στη προκειμένη περίπτωση οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία, είναι πάντα στο πλευρό μας σε περίπτωση πυρκαγιάς. Ωστόσο, εάν πρόκειται για δασική πυρκαγιά, τα μέτωπα είναι τόσα πολλά με αποτέλεσμα να μη μπορεί να διαθέσει όλα τα μέσα της για τη προστασία της δικής μας περιουσίας.

Πρέπει μόνοι μας να λάβουμε μέτρα πρόληψης και καταστολής της πυρκαγιάς έτσι ώστε να βοηθήσουμε το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και να προφυλάξουμε τη περιουσία μας και τη ζωή μας!

Οι βασικές αιτίες πρόκλησης πυρκαγιάς στην εξοχική κατοικία είναι ίδιες με μια απλή κατοικία. Ωστόσο στην εξοχική κατοικία υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες που πρέπει να επισημάνουμε

Αιτίες πρόκλησης πυρκαγιάς σε εξοχική κατοικία:

→ Δασική πυρκαγιά ( λόγω του περιβάλλοντος χώρου)

→ Ψησταριά ή barbeque

→ Εγκαταλελειμμένα μηχανήματα και αντικείμενα στο περιβάλλοντα χώρο

→ Ξερά χόρτα περιμετρικά του κτηρίου

→ Εκτεθειμένα γυαλιά ή καθρέπτες

→ Βραχυκύκλωμα

→ Σπινθήρες από καλώδια της ΔΕΗ

→ Κ.α.

Χρήσιμες συμβουλές πρόληψης και καταστολής πυρκαγιάς σε εξοχική κατοικία:

• Σεβόμαστε την αντιπυρική περίοδο και δεν προκαλούμε εστίες πυρκαγιάς κατά τη διάρκεια της.

• Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδεχομένως να προκαλέσουν πυρκαγιά, (οξυγονοκολλήσεις-χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες, κλπ).

• Καθαρίζετε τακτικά τη στέγη, τις βεράντες και την αυλή σας από σκουπίδια, ξερά φύλλα, κλαδιά και πευκοβελόνες.

• Κλαδέψτε τα ξερά κλαδιά από τα δένδρα και τους θάμνους γύρω από το σπίτι σε ασφαλή ακτίνα, δημιουργώντας αντιπυρικές ζώνες και τοποθέτηση ευφλέκτων υλικών σε απόσταση ασφαλείας από το σπίτι σας.

• Να έχετε στην αυλή τουλάχιστον μία βρύση με ακροφύσιο και σωλήνα ποτίσματος αρκετά μακρύ, για να καλύπτει όλους τους χώρους σε περίπτωση πυρκαγιάς

 

Μέρος των παραπάνω χρησιμοποιήθηκε από το επίσημο site της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Για περισσότερες πληροφορίες και χρήσιμες συμβουλές επισκεφθείτε: www.fireservice.gr

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω